Trouwschoenen

Bij een mooie jurk of trouwpak horen natuurlijk trouwschoenen die het plaatje perfect afmaken.

De belangrijkheid van trouwschoenen wordt nog wel eens over het hoofd gezien maar denk eens aan het volgende; Als je de trouwauto uitstapt, zijn de trouwschoenen het eerste wat de genodigden zien. Tijdens het lopen naar het altaar zijn jullie schoenen goed zichtbaar etc. Trouwschoenen zijn dus niet zomaar een kledingstuk maar kunnen het geheel maken of breken.Trouwschoenen kiezen

Zorg bij het kiezen van jullie trouwschoenen dat de schoenen passen bij het jurk en het pak. De kleuren mogen niet vloeken en de stijl moet overeen komen. In jullie schoenen kan wel een beetje gevarieerd worden richting je eigen stijl, zo is het  voor bruiden goed mogelijk om een gekleurde schoen te dragen in plaats van de standaard gebroken witte trouwschoenen. Een subtiel lintje of steentje kunnen je trouwschoenen ook erg personaliseren. De bruidegom kan ook variëren bijvoorbeeld in de vorm van de punt van de schoen.

Comfort trouwschoenen

Let bij het kiezen van de trouwschoenen ook op een stukje comfort. Je draagt de trouwschoenen meestal de hele dag en bij slecht zittende schoenen kan algauw irritatie optreden waardoor je snel met pijnlijke voeten komt te zitten. Dit is uitermate vervelend omdat je een groot deel van de dag staand doorbrengt. ‘s Avonds wordt er meestal gedanst, dit is met slechts zittende schoenen ook geen pretje. (Hiervoor kun je natuurlijk ook een paar passende danspumps voor meenemen)

Een goede trouwschoenen winkel weet waar je op moet letten bij het kiezen van schoenen qua comfort. Let onder andere op de volgende dingen;

  • Je mag best iets ruimte hebben in de schoenen aangezien je voeten van een hele dag staan iets gaan opzwellen. Je kunt daarom het beste aan het einde van de dag trouwschoenen gaan passen omdat je voeten dan al wat opgezwollen zijn.
  • Loopt je trouwschoenen in. Hierdoor worden ze minder glad en zitten ze soepeler.
  • Kies de juiste hak hoogte in combinatie met de trouwjurk
  • Draag tijdens het passen dezelfde panty of kousen als op de bruiloft

Trouwschoenen onderhoud

Vaak wil de bruidegom zijn schoenen naar de bruiloft ook voor andere gelegenheden gebruiken. Het is daarom aan te bevelen om zijn trouwschoenen goed te verzorgen. Een van de eenvoudigste manieren om de schoenen in de juiste te vorm te houden is door er cederhouten schoenspanners in te stoppen. Het gebruik van schoenspanners zorgt niet alleen voor een langere levensduur van de schoenen, het zorgt er ook voor dat deschoenen er beter uitzien en haar pasvorm behouden.

Een schoenspanner zorgt er tevens voor dat kreukjes in het leder minder snel ontstaan. Daarnaast onttrekt een schoenspanner van cederhout vocht en nare geurtjes het leder waardoor het leder in conditie blijft.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *