Trouwpak kiezen

Hoe kies je als bruidegom een goed trouwpak en waar moet je op letten?

Allereerst is het belangrijk om te zorgen dat de stijl van de bruid terug komt in de stijl van de bruidegom. In principe bepaalt de bruid de stijl van het kleding. Zo wordt de kleur van het overhemd aangepast aan de kleur van de jurk van de bruid.

Binnen de gekozen stijl wordt gekozen uit het soort pak. Een rokkostuum, een smoking,Trouwpak kiezen het jacquet of een normaal pak. Elk soort kostuum kent zijn eigen manier van dragen.

Het Jacquet
Dit is een kostuum wat gedragen wordt met handschoenen en de traditionele hoge hoed, in de hand gedragen. De kleurstelling is meestal grijs of zwart. Het Jacquet wordt slechts overdag gedragen.

Het rokkostuum
Het avondkostuum bij uitstek. De jas is voorzien van zijden revers, een lange achterkant en een kort gesneden voorkant. Traditionele lakschoenen en een witte strik maken dit plaatje af.

De Smoking
Een smoking is ook bedoeld om in de avond te dragen. De broek is voorzien van een glimmende bies en de jas aan de glimmende kraag. Afgemaakt met een glimmende zwarte strik.

Het (maat)pak
De meeste mannen trouwen in een maatpak. Uitgevoerd in 2 of 3 delen en in vele lengtes en breedtes beschikbaar is dit veruit het beste te combineren bij de bruidsjurk. Doordat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, voelen zelf niet-pakken-mannen zich vaak alsnog op hun gemak in een goed maatpak.

De juiste maat.
Zoals bij het kiezen van de trouwjurk, is het ook bij de bruidegom van belang om de juiste maat te kiezen. De mouwen van de jas moeten de juiste lengte hebben, de mouwen van het overhemd ook. De broek mag niet te lang zijn maar ook zeker niet te kort. Kortom wil je je tijdens je bruiloft op je gemak voelen, laat een pak aanmeten door een specialist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *