Trouwjurk kiezen

Veel aanstaande bruidjes vragen zich bij het kiezen van hun trouwjurk wat of er wel eenEen trouwjurk kiezen leuke jurk is passend bij hun figuur.

Niet iedereen heeft een perfect modellen figuur. Hoe kies je daar een trouwjurk bij?

Ik ben klein

Als een klein figuur hebt, is het belangrijk om te zorgen dat je jurk niet te veel stof bevat om te zorgen dat je niet in de jurk verdrinkt. De beste vorm voor je rok is om een kiezen voor een kleine A-lijn met niet al grote uitloop. Kies geen strakke rechte jurk omdat je hierin verdwijnt.

Ik heb figuur “plank”

Het figuur plank betekent dat het verschil tussen je taille en heupen maximaal 23 centimeter is. Schouders en heupen zitten verticaal gezien op dezelfde lijn. Je hebt platte billen en kleine borsten.
Voor dit type figuur zijn verschillende leuke jurken beschikbaar. Neem een jurk met een A-lijn of babydoll. Bij dergelijke jurken begint de onderrok al boven de taille waardoor je extra volume creëert.

Ik heb een maatje meer

Het zoeken van een trouwjurk in deze categorie is een grotere uitdaging aangezien trouwjurk ontwerpers niet veel ontwerpen voor vrouwen met een maatje meer. Kies als je een maatje meer hebt niet voor volle jurken of grote plooirokken. Dergelijke rokken geven nog meer extra volume aan de heupen. Je kunt wel een jurk kiezen met mooie mauwen en een lichte A-lijn. Onze aanbeveling is om te kijken of je bij je figuur een leuke kunt vinden en anders eventueel via een dieet wat kilo’s af te vallen naar een wat slanker figuur.

Figuur Peer

Als je bovenlichaam smaller is dat je onderlichaam spreken van figuur “peer”. Met een peer figuur kun je heel goed een strapless jurk kiezen met een lang lijf gedeelte. Hierdoor leg je de nadruk op je bovenlichaam en minder om je onderlichaam. Kies voor een weituitlopende jurk om geen nadruk te leggen op dikkere benen

Ik heb (te) grote borsten

Sommige vrouwen denken dat (te) grote borsten een probleem is voor het kiezen van een mooie trouwjurk. Dit is in de praktijk helemaal geen probleem. Er zijn leuke korset jurken waarmee je ook het accent op je billen en heupen legt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *